Panie i Panowie pomocy!
Co prawda temat nie dotyczy naszej słusznej marki <vw> , ale może zdarzyć się każdemu.. Kupiłem Ducato i na pace w gratisie dostałem skrzynię biegów i silnik, które leżały już tam jakiś czas.. i wylewały się z nich płyny. Najgorzej ze skrzyni bo wali w całym aucie. Najlepszym sposobem byłaby wymiana podłogi na nową ale trochę mi tej szkoda bo jest oryginalna fiatowska z uchwytami. Dostałem jakiś środek do mycia silników (biała litrowa butelka) od kumpla mechanika, pojechałem na myjnię.. Piana, gorąca woda i ten płyn i nic! Podłoga czarna i wali olejem przekładniowym.. Macie jakieś sposoby? Może jakiś kwas czy coś?
Czym usunąć olej z paki???
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tbm
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: VW T5 Transporter 2.5TDI 131km
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: Czym usunąć olej z paki???
Najpierw piasek, potem to: http://intermotors.pl/product-pol-25051 ... -20kg.html
A na koniec dopiero konkretne szorowanie środkiem do mycia silników z częstą zmianą papieru lub gąbek. I na koniec oczywiście ładne nabłyszczacze żeby się świeciło jak psu jajca :D
A na koniec dopiero konkretne szorowanie środkiem do mycia silników z częstą zmianą papieru lub gąbek. I na koniec oczywiście ładne nabłyszczacze żeby się świeciło jak psu jajca :D
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Czym usunąć olej z paki???
Jak sklejka przesiąkła to niczym juz tego smrodu nie usuniesz , mozesz tylko zmniejszyć jego intensywnośc a reszta sama po dluzszym czasie zniknie. Ja juz w kilku busach próbowałem na rózne sposoby smród olejów które rozlaly się i wsiąkły w sklejkę podlogową usunąc ale w zadnym w 100% się nie dało. Z biegiem czasu wywietrzeje ale to trzeba czasu , sporo czasu.... napewno pomaga benzyną ekstrakcyjną wymyć ile się da , najlepszy srodek to się okazal ze wszystkich jakie probował bo najtańszy a skutek ten sam co przy innych drogich...