Dym z tylniego ogrzewania Multivan 2.4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Dynio306cabrio
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Dym z tylniego ogrzewania Multivan 2.4
Witam wlaczajac tylnie ogrzwanie wydostaje sie para i wtedy ucieka plyn ze zbiornika wiec moje pytanie brzmi czy to napewno nagrzewnica a jak tak to gdzie ona sie znajduje?? I jak ja wymontowac
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Dym z tylniego ogrzewania Multivan 2.4
Nagrzewnica znajduje sie pod samochodem, bez kanału da sie wymienić ale lepiej kanał
-
Dynio306cabrio
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
A czy to napewno wina nagrzewnicy?? a jak tak moglby ktos dac zdjecie jak wyglada!
Edit:
a jaki bedzie koszt takiej nagrzewnicy??
Edit:
a jaki bedzie koszt takiej nagrzewnicy??
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2014, 15:59 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post pod postem, uzywaj opcji edycji.
Powód: Post pod postem, uzywaj opcji edycji.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
wszystko jest na forum opisane, trzeba tylko trochę wysiłku włożyć w poszukanie i poczytanie
tam gdzie wydobywa się para
nie obraź się bo może troszkę złośliwie ale najprostsza odpowiedź brzmi:Dynio306cabrio pisze:Witam wlaczajac tylnie ogrzwanie wydostaje sie para.....................
............................... a jak tak to gdzie ona sie znajduje
tam gdzie wydobywa się para
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
nie rozumiem dlaczego masz wątpliwości przecież to przez chłodniczke przepływa płyn chłodniczy który jest gorący a jak coś jest gorące to paruje pozatym nie ma sie co rozpisywać wystarczy sobie uświadomić że ten element jest połączony obiegiem wody ze zbiorniczkiem wyrównawczym dlatego ubywa płyn. w podłodze pod kanapą tylna dwójką otwórz ten prostokątny dekiel w podłodze i sprawdź czy tam gromadzi sie woda na dnie jeśli nie to obudowe też masz połamaną i woda na zewnątrz uchodzi.
ale jak nie masz połamanej to wystarczy kupić samą aluminiową chłodniczke bo ona na 100% jest dziurawa i dlatego paruje kosz takiego czegoś to ok 30zł
a jak obudowe też masz rozwaloną to ja mam taką na handel taką całą kompletną narzewnice ze wszystkiem jak chcesz to moge opylić
ale jak nie masz połamanej to wystarczy kupić samą aluminiową chłodniczke bo ona na 100% jest dziurawa i dlatego paruje kosz takiego czegoś to ok 30zł
a jak obudowe też masz rozwaloną to ja mam taką na handel taką całą kompletną narzewnice ze wszystkiem jak chcesz to moge opylić