wydech od diesla 1x do benzyny aac podejdzie?

Czyli wszystko co związane z silnikami benzynowymi oraz LPG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Miętus89
Samodzielny mechanik

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

wydech od diesla 1x do benzyny aac podejdzie?

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

jak w temacie kupilem cały układ wydechowy z 1.9d (1X) zaczynając od tego kielicha który łączy sie z tą rurą co idzie w góre do kolektora wydechowego aż do tłumika końcowego

i teraz tak sie zastanawiam czy bedzie to pasować do 2.0 aac?

kiedyś próbowalim przełożyć z aab do 1x wydech ale ponoć nie było sensu nawet za to brać bo aab ma 5 garów a 1x 4 gary i w aab jest większa średnica rury.

więc co da rade? wiadomo że aac ma katalizator a 1x niema ale to akurat dla mnie niema żadnego znaczenia może być i bez tylko jak silnik to odczuje czy jego praca i osiągi będą bez zmian po zamontowaniu tego wydchu od 1x?
Miętus89
Samodzielny mechanik

16
Model:
Kontakt:

Re: wydech od diesla 1x do benzyny aac podejdzie?

wymieniony, na wydechu od 1X chodzi elegancko bez zarzutów
tadamczycki2
Nowy T4

12
Tematy: 2
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tadamczycki2 »

Powiedz tak przy okazji, jakie to są koszty? Chromowana końcówka? czy teraz robią dobre zabezpieczenia antykorozyjne w tych wydechach? Dzięki za odpowiedź z góry.
Miętus89
Samodzielny mechanik

16
Model:
Kontakt:

ja dałem 50zł za używany jakiś zamiennik bez oznak korozji kompletny wydech zaczynając od klamry łączącej z kolektorem do końcówki wydechu trzeba było przerabiać tam gdzie jest odcinek gdzie rura schodzi w dół i potem w poprzek auta

końcówka jest chromowana ale nie do końca mi sie to podoba bo w poprzednim oryginale miałem rozdwojoną na dwie rurki końcówke w tłumiku końcowym a tu jest takie jakby S na końcu tak że rura wychodzi prosto z tłumika zakręca o 90 stopni i jeszcze raz o 90 stopni

głupio tak troche bo jak przypie...dolim nieraz z rana z rury to zamiast jak po staremu para iść na dół na ulice to idzie do tyłu

aha i w starych dieslach niema katalizatora a benzynowych są ale to już na własne ryzyko czy ktos bedzie montował czy nie ja np. dbam o środowisko bo auta z instalacją lpg mniej zanieczyszczają środowisko niż diesel i benzyna

i dźwięk jest troche inny tak troche dźwięk tego wydechu jednak diesla przypomina albo mi sie wydaje, sam nie wiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”