swap TD -> TDI
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 25
- Model:
- Auto: t4 carawelle
- Opis: herman jaki jest każdy widzi ;)
GG: 5694314 - Lokalizacja: Istebna - Potoczki
- podziekowal za post: 27 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Re: swap TD -> TDI
Już poprawiłem posta poprzedniego, omyliłem się, oczywiście wpięte w stronę gorącą.
"Szukam" nie wyrzuciło mi tego co szukałem. Już zerkam.
"Szukam" nie wyrzuciło mi tego co szukałem. Już zerkam.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Bardzo mi pomógł wujek Google, wpisz "Schemat układu chłodzenia ABL" i daj na grafikę, lub kliknij poniżej.
https://www.google.pl/search?q=schemat+ ... B669%3B984
https://www.google.pl/search?q=schemat+ ... B669%3B984
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Znalazłem nawet etkę online:
http://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php ; wybieramy "safe zone" albo "welcome"; w górnym pasku klikamy na "free services"; "car prog2"; potem to już wybieranie modelu i krok po kroku aż do etki.
Rzecz w tym, że:
1. Nie wiem czy zastosować jakieś zadławienie zamiast elektrycznej pompki wody, czy zamontować pompkę wody skoro i tak na jesień chcę dobudować dogrzewanie z sharana i pompka wody będzie wpięta w inny obieg;
2. Nie wiem czy takie zachowanie cieczy chłodzącej w zbiorniczku wyrównawczym jest normalne, czy szukać przyczyn dziwnego zachowania;
3. Jak bez tej elektrycznej pompki wody będzie działało ogrzewanie ?
Na te pytania nie znalazłem odpowiedzi. O podłączenie zapytałem, bo dopuszczam błędy w dokumentacji oraz zmiany w połączeniach na innym silniku. Wodę połączyłem zgodnie ze schematem (poza elektryczną pompką wody).
http://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php ; wybieramy "safe zone" albo "welcome"; w górnym pasku klikamy na "free services"; "car prog2"; potem to już wybieranie modelu i krok po kroku aż do etki.
Rzecz w tym, że:
1. Nie wiem czy zastosować jakieś zadławienie zamiast elektrycznej pompki wody, czy zamontować pompkę wody skoro i tak na jesień chcę dobudować dogrzewanie z sharana i pompka wody będzie wpięta w inny obieg;
2. Nie wiem czy takie zachowanie cieczy chłodzącej w zbiorniczku wyrównawczym jest normalne, czy szukać przyczyn dziwnego zachowania;
3. Jak bez tej elektrycznej pompki wody będzie działało ogrzewanie ?
Na te pytania nie znalazłem odpowiedzi. O podłączenie zapytałem, bo dopuszczam błędy w dokumentacji oraz zmiany w połączeniach na innym silniku. Wodę połączyłem zgodnie ze schematem (poza elektryczną pompką wody).
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Ja pompkę zostawiłem w układzie, na razie nie podłączona ale jak będzie czas i znajdę jakiś kruciec aby włożyć czujnik wtedy ten sysytem uruchomię.
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Z sharana mam przedłużkę na rurze z otworem na czujnik. Układu pompki nie montuję, bo w sharanie nie było więc nie widzę powodu dla którego miał bym ją wozić bez powodu. Celem odpowietrzenia trzeba zagrzać silnik aż do otwarcia termostatu czy powinno się odpowietrzyć bez tego ?
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Zalewam, odpalam, zagrzewam silnik i odpowietrznikami kręcę, teromstat musi się otworzyć aby wygonić powietrze z całego układu jak i zawór nagrzewnicy musi być otwarty na maksa, uzupełniam braki w zbiorniczku wyrównawczym, sprawdzam chłodnicę czy temperatura na całej jej powierzchni jest podobna Czasem jeszcze kilka dni po akcji da się dolać płynu do układu bo sam korek robi za zawór jesdnostronny.
Ps. Ten gejzer to raczej norma kiedy silnik dostaje temperaturki robi się ciśnienie.
Ps. Ten gejzer to raczej norma kiedy silnik dostaje temperaturki robi się ciśnienie.
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nooooo Panowie, panie i inne wuszta !!! Teraz to jest jazda ... Jak się tym teraz wyprzedza !
Jest jednak parę ale:
przy większym obciążeniu coś chrobocze/szumi, tak jak by skrzynia biegów. Znacie objawy ? Coś dorzucicie ?
Inna sprawa to uruchomienie tempomatu sharanowskiego. W systemie podłączone, przełącznik włącz wyłącz jest. Co jeszcze i jak ? (bo nie działa).
Jest jednak parę ale:
przy większym obciążeniu coś chrobocze/szumi, tak jak by skrzynia biegów. Znacie objawy ? Coś dorzucicie ?
Inna sprawa to uruchomienie tempomatu sharanowskiego. W systemie podłączone, przełącznik włącz wyłącz jest. Co jeszcze i jak ? (bo nie działa).
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Pewnie przeguby do wymiany.herman pisze:przy większym obciążeniu coś chrobocze/szumi, tak jak by skrzynia biegów. Znacie objawy ? Coś dorzucicie ?
Trzeba aktywować wagiem o ile dobrze podłączone.herman pisze:Inna sprawa to uruchomienie tempomatu sharanowskiego. W systemie podłączone, przełącznik włącz wyłącz jest. Co jeszcze i jak ? (bo nie działa).
z http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... +tempomatugrzesiex pisze:Po dokonaniu instalacji należy dokonać aktywacji tempomatu w ECU silnika kodem 11463.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Uważaj na skrzynię bo może klękać po woli, przy ABLu nie było tego czuć zapewne.
U mnie coś zaczęło się dziać z czwartym biegiem od niedawna, od razu nie chce wchodzić ale wystarczy odpuścić na chwilkę i wkłada się paluszkiem, objawy bardziej na rozgrzanym silniku odczuwalne, oliwa nówka, zgrzytów żadnych nie ma. Jak jest coś gdzieś na forum to proszę o namiar.
U mnie coś zaczęło się dziać z czwartym biegiem od niedawna, od razu nie chce wchodzić ale wystarczy odpuścić na chwilkę i wkłada się paluszkiem, objawy bardziej na rozgrzanym silniku odczuwalne, oliwa nówka, zgrzytów żadnych nie ma. Jak jest coś gdzieś na forum to proszę o namiar.
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Chyba zmienię olej w skrzyni ale to dopiero jak kupię piąty bieg 0,7. Skrzynię mam DJZ. Finansowo się wypompowałem i na całą skrzynię biegów DUJ mnie nie stać.
Swap ukończony. Dziękuję wszystkim zaangażowanym, szczególnie Mikoli i Ostryt4. Autko śmiga jak by miał silnik z miga ;)
Jeszcze raz dzięki. Postaram się przysiedzieć i korzystając z materiałów foto zrobić opis swapa z sharana AFN.
Swap ukończony. Dziękuję wszystkim zaangażowanym, szczególnie Mikoli i Ostryt4. Autko śmiga jak by miał silnik z miga ;)
Jeszcze raz dzięki. Postaram się przysiedzieć i korzystając z materiałów foto zrobić opis swapa z sharana AFN.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No problemo Amigo, ja też dużo zawdzięczam temu forum i paru osobom na nim, cieszę się że mogłem pomóc, szerokości, przyczepności i bez awaryjnej jazdy życzę.
-
ToJaMot
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Multivan 92'
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Czesc :).
Mieliscie racje - ten silnik 60 konny to sie nadaje do malucha.
Co prawda odpala itd, ale dymi i sie meczy zeby podjechac pod gorki (norwegia) no i to spalanie oleju...
Wiec planuje swapa w sierpniu, ale nie sadze bym dal rade to zrobic sam w garazu - duzo grzebie, ale silnika nigdy nie wymienialem, max uszczelka pod glowica.
Pytanie - czy ktos z pomorskiego/mazowieckiego/Podlaskiego pomaga albo poprostu sie tym zajmuje tutaj z forum ?
Oczywiscie za pieniądze :). Jedyne co znalazlem to swap za 2 tysiace(TDI w cenie, stary silnik mozna sobie wziac) na allegro w pomorskim. (Duzo/malo ?)
Mieliscie racje - ten silnik 60 konny to sie nadaje do malucha.
Co prawda odpala itd, ale dymi i sie meczy zeby podjechac pod gorki (norwegia) no i to spalanie oleju...
Wiec planuje swapa w sierpniu, ale nie sadze bym dal rade to zrobic sam w garazu - duzo grzebie, ale silnika nigdy nie wymienialem, max uszczelka pod glowica.
Pytanie - czy ktos z pomorskiego/mazowieckiego/Podlaskiego pomaga albo poprostu sie tym zajmuje tutaj z forum ?
Oczywiscie za pieniądze :). Jedyne co znalazlem to swap za 2 tysiace(TDI w cenie, stary silnik mozna sobie wziac) na allegro w pomorskim. (Duzo/malo ?)
-
Johnny
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 19
- Model:
- Kontakt:
2000zł z silnikiem to w miarę przyzwoita cena, pytanie tylko w jakim stanie silnik i czy swap zrobiony na 100% ze wszystkim, tak jak trzeba. W ostatecznym rozrachunku powinno cię wyjść podobnie jak zrobisz samemu, a wtedy masz pewność co i jak jest zrobione. No ale roboty trochę jest.
Jak masz gdzie robić, to w okolicach Trójmiasta mogę pomóc, na tyle co sam się nauczyłem robiąc u siebie. Jak co, to pisz PW.
Jak masz gdzie robić, to w okolicach Trójmiasta mogę pomóc, na tyle co sam się nauczyłem robiąc u siebie. Jak co, to pisz PW.
-
ToJaMot
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Duza roznica miedzy zmiana z 1X (w sensie 1.9d) na AAZ (1.9 TD 75 koni z golfa 3) a zmiana na AFN (110 koni passat/sharan ~) ?
Co łatwiej i taniej wykonać samemu w sensie :).
Próbowałem szukajki to jakby w ogole nie istniala mozliwosc zmiany na aaz co dziwne.
Próbowałem szukajki to jakby w ogole nie istniala mozliwosc zmiany na aaz co dziwne.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Z reguły ludzie jak już decydują się na swapa to wkładają TDiki, jak dla mnie gra nie warta zachodu na AAZeta, uwierz mi warto się poświęcić i mieć TDi.ToJaMot pisze:Duza roznica miedzy zmiana z 1X (w sensie 1.9d) na AAZ (1.9 TD 75 koni z golf 3) a zmiana na AFN (110 koni passat/sharan ~) ?
-
Gochu
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
A czy ktoś kto wykonał SWAP może powiedzieć wprost ile go to wszystko wyniosło ? Chodzi mi o zakup silnika (auta) i części które były potrzebne. Proszę nie wliczać pracy mechanika, bo SWAP-a wykonał bym sam.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
W moim przypadku £500 Sharan, przy przekładce kompletne uszczelnienie silnika, czyszczenie turbo i kolektora dolotowego, nowy rozrząd, sprzęgło używka z 1Z (błąd, nie działa prawidłowo, zmiana w planach na nowe) i dużo innych pierdół jak np. opaski zaciskowe. Ciężko jest policzyć tym bardziej jak jest to rozłożone w czasie (u mnie niemal dwa lata przygotowań ze względu na pracę i budowę garażu itp.)
Wydaje mi się że każdy ponosi inne koszta przy tego typu akcjach.
Od jutra zaczynam uruchamianie klimy która pochodzi z dawcy, dorabianie rurek ciśnieniowych i zapewne nowy skraplacz, bezwarunkowo nowy osuszacz i kto wie co jeszcze tak więc ja uważam że bez prowadzenia ścisłej księgi rachunków ciężko jest się wyrazić ile to może dokładnie kosztować.
Z moich domniemań koszt całkowity mojego swapa to około 4 tys PLN, a ile naprawdę może lepiej nie wiedzieć <cisza>, grunt że mam banana na twarzy jak obserwuję aktualne zużycie paliwa i mam czym wyprzedzić.
Wydaje mi się że każdy ponosi inne koszta przy tego typu akcjach.
Od jutra zaczynam uruchamianie klimy która pochodzi z dawcy, dorabianie rurek ciśnieniowych i zapewne nowy skraplacz, bezwarunkowo nowy osuszacz i kto wie co jeszcze tak więc ja uważam że bez prowadzenia ścisłej księgi rachunków ciężko jest się wyrazić ile to może dokładnie kosztować.
Z moich domniemań koszt całkowity mojego swapa to około 4 tys PLN, a ile naprawdę może lepiej nie wiedzieć <cisza>, grunt że mam banana na twarzy jak obserwuję aktualne zużycie paliwa i mam czym wyprzedzić.
-
Johnny
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 19
- Model:
- Kontakt:
Też mnie to interesowało przed tym jak zabrałem się do przekładki, więc teraz mogę podzielić się swoimi doświadczeniami:Gochu pisze:A czy ktoś kto wykonał SWAP może powiedzieć wprost ile go to wszystko wyniosło ? Chodzi mi o zakup silnika (auta) i części które były potrzebne. Proszę nie wliczać pracy mechanika, bo SWAP-a wykonał bym sam.
dawca golf III 1.9 TDI 90KM 94r.- 1650zł
skrzynia biegów EWB z olejem - 1420zł
Reszta części:
intercooler z dolnym mocowaniem z T4 2.5 TDI
górne mocowanie intercoolera (ori)
mocowania metalowo-gumowe intercoolera x4 (od filtra powietrza z Matiza)
kierownica wlotu powietrza na intercooler (ori)
Obudowa filtra powietrza z T4 2.5 TDI
olej silnikowy Mobil 10W40 (5L)
filtr oleju (Mayle)
olej hydrauliczny wspomagania (Febi zielony 1L)
uszczelka misy olejowej (Automega)
uszczelka pokrywy zaworów (Auto-mega)
uszczelka kolektora ssącego (Elring)
uszczelka EGR (przy kol. dolotowym) x2
uszczelka EGR (przy kol. wydechowym)
simmering wału od strony sprzęgła (Mayle)
śruby głównego koła pasowego (Corteco)
opaski zaciskowe wężyków podciśnienia x6
wężyki podciśnienia 4m
osłona przegubu wewnętrznego (Autofren)
opaska zaciskowa na przegub wew.
smar do przegubu
rura wydechu (1,5m)
kolanko 90st do wydechu
złącze sztywne wydechu
złącze elastyczne wydechu
nakrętki miedziane na wydech x4
podkładka miedziana m8 x4
taśma termoizolacyjna na wydech (5m + opaski metalowe)
wąż gumowy 1,2m (średnica 16mm) do układu wspomagania
trójnik wody
opaski zaciskowe na wężyki wody x4
odpowietrznik gwintowany
wężyk odpowietrzenia 6mm(10cm) i 8mm(30cm)
złączka redukcyjna 6/8mm
taśmy izolacyjne
taśma izolacyjna płócienna
zippery
konektor oczkowy 6mm
bezpiecznik świec żarowych
bezpiecznik świec dogrzewania płynu chłodniczego
opaski zaciskowe do spięcia wiązki silnikowej x2
koszulki termokurczliwe
osłony karbowane wiązki elekr. 7, 11 i 23mm (3x 5m)
+ paliwo do pożyczonego auta którym jeździłem w załatwiać części
a w najbliższym czasie planuję jeszcze zmienić rozrząd
Łącznie wyszło mnie to niecałe 4500zł przy czym z odsprzedaży gratów zwróciło mi się jakieś 2000zł więc ostateczny koszt swapa: ~2500zł.
Łączny czas roboty (robiłem to pierwszy raz i jestem amatorem; posiłkowałem się głównie widzą z tego forum): ~3 tygodnie
Wrażenia po przejechaniu 3000km:
- mocniejsze, szybsze, zrywniejsze, elastyczniejsze auto
- mniejsze spalanie - średnio 7l/100km
- lepsza kultura pracy silnika = ciszej w kabinie
- w porównaniu do ABL-a... różnica ZNACZĄCA, zwłaszcza jak sobie pomyślę, że podobne pieniądze wydałbym pewnie na remont tamtego truchła...
Generalnie jestem bardzo zadowolony i absolutnie nie żałuję decyzji. Jednym słowem POLECAM każdemu kto ma możliwości i czuje się na siłach. A poleca chyba każdy tutaj kto wykonał swapa ;)
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Mnie wyszło nieco drożej, zapomniałem wspomnieć o IC z 2,5 TDI. W sumie odliczając to co się zwraca wyszło mnie nieco ponad 4000 zł. Tylko ja wliczałem jeszcze lawetę ;)
Faktycznie mam niezły ubaw jak ruszamy spod świateł ...
Dynamika - cymes, kulturę pracy nieco bym jeszcze poprawił, mocy i momentu nie brakuje, spalanie mam takie samo jak miałem ale myślę, że sie to zmieni jak zmienię skrzynię biegów. Na razie śmigam na oryginalnej DJZ.
Faktycznie mam niezły ubaw jak ruszamy spod świateł ...
Dynamika - cymes, kulturę pracy nieco bym jeszcze poprawił, mocy i momentu nie brakuje, spalanie mam takie samo jak miałem ale myślę, że sie to zmieni jak zmienię skrzynię biegów. Na razie śmigam na oryginalnej DJZ.
-
Tomek40
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Opis: Podróże to moja pasja.
Tarifa Ronda Tropea. - Lokalizacja: OPOLE
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Hej
Nie do końca w tym temacie ale dla porównania mogę dodać :
Ja wstawiłem AAZ czyli TD 75 KM. Z tm że, silnik był kupiony za 700 zł ale w zasadzie została z niego tylko obudowa, reszta jest nowe, głowica też jak po kapitalce. Nowe sprzęgło, wałek, zawory, pierścienie, panewki itp.
W sumie dałem 5400 zł łącznie z robocizną u mechanika. Ale w zasadzie to mam praktycznie nowy silnik na docieraniu.
A w porównaniu do 1.9 D to jest spora różnica.
Więc jeśli Wasze TDI wychodzą około 4000 tyś to jest super.
Pozdrawiam
Tomek
Nie do końca w tym temacie ale dla porównania mogę dodać :
Ja wstawiłem AAZ czyli TD 75 KM. Z tm że, silnik był kupiony za 700 zł ale w zasadzie została z niego tylko obudowa, reszta jest nowe, głowica też jak po kapitalce. Nowe sprzęgło, wałek, zawory, pierścienie, panewki itp.
W sumie dałem 5400 zł łącznie z robocizną u mechanika. Ale w zasadzie to mam praktycznie nowy silnik na docieraniu.
A w porównaniu do 1.9 D to jest spora różnica.
Więc jeśli Wasze TDI wychodzą około 4000 tyś to jest super.
Pozdrawiam
Tomek
-
tomkuchcik
- Nowy T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
Witam kolegów.
Dawno tu nie zaglądałem.
Jakieś dwa lata temu wymieniłem silnik z 1,9 td na 1,9 tdi 90km.
Teraz wymieniłem skrzynię na DUJ i mam wrażenie że silnik nie do końca daje radę.
Na poprzedniej skrzyni zapinałem 5 i gaz w podłogę a auto bez problemu śmigało 120-130km/h
Nadmiar mocy byL taki że tylko zapiąć 6-kę. Wniosek potrzebna długa skrzynia.
Teraz na DUJ zapinam 5 i jakoś strasznie muli. Na prostej rozpędza się bardzo powoli do 120 km/h i z oporem idzie dalej.
Czyżby trzeba było wspomóc silnik nowym oprogramowaniem dla wzmocnienia momentu?
Dawno tu nie zaglądałem.
Jakieś dwa lata temu wymieniłem silnik z 1,9 td na 1,9 tdi 90km.
Teraz wymieniłem skrzynię na DUJ i mam wrażenie że silnik nie do końca daje radę.
Na poprzedniej skrzyni zapinałem 5 i gaz w podłogę a auto bez problemu śmigało 120-130km/h
Nadmiar mocy byL taki że tylko zapiąć 6-kę. Wniosek potrzebna długa skrzynia.
Teraz na DUJ zapinam 5 i jakoś strasznie muli. Na prostej rozpędza się bardzo powoli do 120 km/h i z oporem idzie dalej.
Czyżby trzeba było wspomóc silnik nowym oprogramowaniem dla wzmocnienia momentu?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
A jesteś pewien, że nie masz problemów z silnikiem typu niedziałający n75, brak doładowania lub tryb awaryjny?
-
ToJaMot
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
A czy ktoś może robił swapa w Skarszewach ? Na allegro się ogłaszają - tak jak już pisałem za 2 tyś wsadzają jakieś TDI (90 lub 110 - nie wiem) - czyli jak by nie patrzeć idealna sytuacja w momencie kiedy slyszę o waszych kosztach i kłopotach z przekładką i ilością poświęconego czasu.
Może to wygląda jak reklama, ale sam się przymierzam zrobić to właśnie u nich i pytanie brzmi - czy ktoś to tam u nich robił - skąd biorą silniki, czy je sprawdzaja itd ? :) I czy robią mTDI czy zwykłe - na maile na allegro nie odpisują :( a jestem za granica i nie moge do nich zadzwonić.
Może to wygląda jak reklama, ale sam się przymierzam zrobić to właśnie u nich i pytanie brzmi - czy ktoś to tam u nich robił - skąd biorą silniki, czy je sprawdzaja itd ? :) I czy robią mTDI czy zwykłe - na maile na allegro nie odpisują :( a jestem za granica i nie moge do nich zadzwonić.
-
ToJaMot
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
http://allegro.pl/vw-t4-1-9-td-1-9-d-si ... 83627.html :)
Jakby ktoś do nich dzwonił i spytał o czas wymiany, jaki silnik jest dawca i czy jest sprawny i czy to pelny TDI czy marny mTDI i się podzielił tą informacją na forum to byłbym mega wdzięczny :)
sam zadzwoniłem - wałek kompletny - chodzi o sam blok silnika od tdi, osprzet zostaje Twój za te pieniądze więc w moim wypadku za 2 tysiące miałbym 1.9d a blok silnika pochodziłby od tdi (wow).
omijac - niemiły pan przez telefon itd.
Jakby ktoś do nich dzwonił i spytał o czas wymiany, jaki silnik jest dawca i czy jest sprawny i czy to pelny TDI czy marny mTDI i się podzielił tą informacją na forum to byłbym mega wdzięczny :)
sam zadzwoniłem - wałek kompletny - chodzi o sam blok silnika od tdi, osprzet zostaje Twój za te pieniądze więc w moim wypadku za 2 tysiące miałbym 1.9d a blok silnika pochodziłby od tdi (wow).
omijac - niemiły pan przez telefon itd.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2014, 10:35 przez ToJaMot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wedkarz
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: 2001
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Witam wszystkich Swapowiczów <vw>
Przymierzam sie do zmiany silnika ABL na 1Z 90km albo AFN110km.Wiem ze najlepszym rozwiazaniem bedzie znaleźć całego dawce zeby uniknac w pozniejszym czasie biegania po sklepach czy szrotach w poszukiwaniu drobnych czesci. Zabieg planuje na styczen,luty wiec jeszcze zostało sporo czasu na zgromadzenie niezbednych czesci no i oczywiscie informacji,jak sie do tego zabrac zeby nic nie spaprać.Moge liczyc na Wasza pomoc?moze jakies zdjecia z przekładki silnika,schematy podłaczenia elektryki?kazda informacja sie przyda :D Jezeli ktos jest w posiadaniu takich to bardzo prosze o przesłanie na PW.Narazie w okolicy znalazłem cos takiego http://otomoto.pl/seat-toledo-sprzedam- ... 45114.html cena kuszaca ale czy bedzie nadawalo sie do jazdy :?: zna moze ktos to ogłoszenie i moze powiedziec cos w temacie?Pozdrawiam.
Przymierzam sie do zmiany silnika ABL na 1Z 90km albo AFN110km.Wiem ze najlepszym rozwiazaniem bedzie znaleźć całego dawce zeby uniknac w pozniejszym czasie biegania po sklepach czy szrotach w poszukiwaniu drobnych czesci. Zabieg planuje na styczen,luty wiec jeszcze zostało sporo czasu na zgromadzenie niezbednych czesci no i oczywiscie informacji,jak sie do tego zabrac zeby nic nie spaprać.Moge liczyc na Wasza pomoc?moze jakies zdjecia z przekładki silnika,schematy podłaczenia elektryki?kazda informacja sie przyda :D Jezeli ktos jest w posiadaniu takich to bardzo prosze o przesłanie na PW.Narazie w okolicy znalazłem cos takiego http://otomoto.pl/seat-toledo-sprzedam- ... 45114.html cena kuszaca ale czy bedzie nadawalo sie do jazdy :?: zna moze ktos to ogłoszenie i moze powiedziec cos w temacie?Pozdrawiam.
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
-
herman
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Fajny swap ... z 68KM na 66KM . Dzięki.szczepek76 pisze:dobra cena na swapa http://olx.pl/oferta/wv-passat-1-9tdi-C ... 0;promoted