Objawy zatartego wysprzęglika... :Dhdi pisze:miałem już kilka aut ze sprzęgłem hydraulicznym, równocześnie użytkuję e46 i tam też jest hydrauliczne sterowanie i nie ma takiego zjawiska, t4 prawie zawsze ruszał kangurem(irytujące)no i do wysprzęglenia trzeba było naprawde mocno depnąć, a to nie jest moim zdaniem normalne zachowanie..ale nic jak silnik wróci na swoje miejsce to zobaczymy czy coś pomogło
Niemiecki "lublinek"
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Re: Niemiecki "lublinek"
-
LoKo
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Może być ten zepsuta pompka pod podałem sprzęgła. Mam nadzieje kolego ,że wymieniłeś wysprzęglik na nowy? Zaciekawiło mnie jedno ,a mianowicie napisałeś że na sprzęgle się nie znasz żeby ocenić jego stan ,ale silnik wyciągnąłeś :) Podziwiam ,że Ci się chciało ,choć to robota na 4-5h w spokojnym tempie ;)
-
hdi
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
płynu nie ubywało a i nie hałasował, ale jak go odkręciłem to był od spodu jakby wilgotny...więc może początki nieszczelności...ale to nieistotne bo jest nowy:)
no nie znam się na sprzęgłach bo tak ze 3 sztuki wymieniłem więc to raczej świeży temat, a silnik i inne to wyjmowałem,rozkręcałem wielokrotnie więc tego sie nie boje
niby w 5h da rade ale jak napotkasz po drodze okrągłe imbusy czy śruby z okrągłym łbem na zwykły klucz w ciulowym miejscu to się dłuży :D
no nie znam się na sprzęgłach bo tak ze 3 sztuki wymieniłem więc to raczej świeży temat, a silnik i inne to wyjmowałem,rozkręcałem wielokrotnie więc tego sie nie boje
niby w 5h da rade ale jak napotkasz po drodze okrągłe imbusy czy śruby z okrągłym łbem na zwykły klucz w ciulowym miejscu to się dłuży :D
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Czyli juz wiesz dlaczego się zachowywal jak zachowywal... Ja zalozylem ori wysprzeglik nowy z logo vw i po 20kkm od wymiany jest juz... wilgotny od plynu i objaw taki jak opisałes... Narazie póki plam nie zostawia pod autem to nie przejmuje się nim...hdi pisze:płynu nie ubywało a i nie hałasował, ale jak go odkręciłem to był od spodu jakby wilgotny...więc może początki nieszczelności...ale to nieistotne bo jest nowy:)
-
hdi
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Auto już jakiś czas temu zostało złożone, przy okazji demontażu silnika większa część węży układu chłodzenia została wymieniona ze względu na to że byly spuchnięte( niestety kilka musiałem zamówić w aso...chore pieniądze)
Sprawuje się dobrze, jest moc <slimak> , nadaje się już do codziennej eksploatacji, podliczyłem koszt mojego busa i wydaje mi się że nie ma tragedii, łączny koszt razem z ceną zakupu i opłatami na dzień dzisiejszy to 9930,65zł . Gdybym wszystko robił w warsztacie to myśle że 12000zł spokojnie by już pękło
http://images65.fotosik.pl/1154/6f4bef42f1d0b6dam.jpg
Sprawuje się dobrze, jest moc <slimak> , nadaje się już do codziennej eksploatacji, podliczyłem koszt mojego busa i wydaje mi się że nie ma tragedii, łączny koszt razem z ceną zakupu i opłatami na dzień dzisiejszy to 9930,65zł . Gdybym wszystko robił w warsztacie to myśle że 12000zł spokojnie by już pękło
http://images65.fotosik.pl/1154/6f4bef42f1d0b6dam.jpg