Dodanie ścianki grodziowej

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
pawelec
Nowy T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: Audi 80
Kontakt:

Dodanie ścianki grodziowej

Nieprzeczytany post autor: pawelec »

Witam

Jako, że jestem świeży to nie mogłem znaleźć na forum odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Chcę kupić blaszaka ale z klimą jest bardzo mało. Czy trzeba jakoś przerejestrowywać auto gdybym kupił caravelke czy holenderkę 5-6 osobową i wstawił tą ściankę grodziową (bo jak czytałem to już tempomat było by nie problem dołożyć ale klimę to zabawy jest)

Pozdrawiam
Kubek
Kierowca T4

16
Tematy: 27
Model:
Auto: VW T4 Fake Syncro
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 65 razy
Kontakt:

Re: Dodanie ścianki grodziowej

Nieprzeczytany post autor: Kubek »

Nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi. Chcesz kupić blaszaka ,a potem wstawić tam ściankę działową??? blink Dlaczego nie kupisz od razu holenderki???? <19> Zazwyczaj są one troszke lepiej wyposażone niż blaszaki, elektryka, poduchy,tempomat , klima itp...
chmielik
Ikona forum

16
Tematy: 43
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chmielik »

Kubek nie rozumiesz bo nie mieszkasz w Polsce z jego chorymi przepisami...
Tak kolego kupujesz Carawelle wywalasz siedzenia pasy mocowania foteli...
Wspawujesz ścianke grodziową i jedziesz na przegląd...Musi być stacja uprawniona do tego typu przeglądu..
Pan robi dokumentację , i dostajesz papiery.
Idziesz z papierami i rejestrujesz samochód jako ciężarowy
pawelec
Nowy T4

12
Model:
Kontakt:

nie no właśnie chce kupić holenderke czy caravelke i zrobić blaszaka.... bo osobowe wersje mają lepsze wyposażenie
Dzięki chmielik za odpowiedź
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Z holenderki nie zrobisz blaszaka bo aby miec blaszaka trzeba zaspawać okna z tylu w nadwoziu. Ty chcesz poprostu zrobić samochód towarowy a nie blaszaka , sciankę dzialową mozesz sobie zrobić przykręcaną zamiast spawać ją , nie ma z tym problemu tak samo jak nie ma problemu z wywaleniem z holenderki zabudowy i zrobieniu scianki dzialowej. Scianka moze byc nawet z dykty zrobiona , oby byla trwala , choc chyba teraz znikl ten zapis o "trwale zamontowanej ściance". A ścianka przykręcana tez zalicza się jako ścianka trwale zamontowana w pojezdzie.

Jedyne co to bedziesz mial z tylu w środkowym panelu i drzwiach przesuwnych szyby , ewentualnie z tylu w drzwiach lub klapie. Ot cala róznica bedzie pomiędzy blaszakiem a tym zrobionym z holenderki.
Kubek
Kierowca T4

16
Model:
Kontakt:

pawelec pisze:
nie no właśnie chce kupić holenderke czy caravelke i zrobić blaszaka....

<szok> <zastrzelę>
ja miałem "czarnucha" w Caravelli, ale przerobiłem na holenderką ,bo inaczej podatki by mnie zjadły w NL . Ale ty to już meksyk chcesz zrobić <stop>
pawelec
Nowy T4

12
Model:
Kontakt:

no właśnie z tymi szybami z tyłu to tak sie zastanawiałem ...bo drzwi można kupić drugie całe od furgona no i zostaje okno za kierowcą. Ale czasem widziałem auta z dwoma przesuwnymi drzwiami to już bym nie miał problemu. Choć jak trafie auto i będzie ta szyba to może być mini problem ... w lipcu jak bede na stacji diagnostycznej z obecnym autem to zapytam sie to było by z tą szybą (czy wspawać blachę czy może zostać szyba, a od środka bym kratkę wpasował jak policja miała w t4 tylko, że od wewnątrz).

Kubek chodzi mi najbardziej,że osobowe wersje są lepiej doposażone a ja i tak sam praktycznie bym jeździł
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Nie rozumiem o co Ci chodzi teraz.... Chcesz kupić auto typu caravelle bo jest lepiej wyposazone ,ok , caravelle sa bardzej dostepne z lepszym wyposazeniem niz transporter , niech bedzie.... Tylko że jak się postarasz to kupisz transportera blaszaka z klimatronikiem , el. szybami , el. lusterkami itd itd itd. Inna sprawa to kombinacje z szybami , auto ma szyby z tylu to ma szyby , zaklejasz je folią i masz tak jakbys mial blachy. Chcesz zmianić z osobowego na cięzarowy.... poczytaj ten watek: http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=51&t=3194

Piszesz jednak ze chcesz zrobić z caravelle blaszaka , a to jest calkiem co innego jak zmienic przeznaczenie z osobowego na cięzarowy. W tym pierwszym przypadku jest to dla mnie bezsensowna robota , kupic caravelle ktora jest przeszklona i zaspawać wszystkie szyby blachą , bo tak się blaszaka robi , ale jak chcesz cięzarowy aby był w papierach to wywalasz z tylu siedzenia , wstawiasz sciankę dzialową za pierwszym rzędem siedzen , z tylu mozesz zakleić szyby folia i jedziesz na przegląd takim autem wtedy.
Kubek
Kierowca T4

16
Model:
Kontakt:

Sterciu pisze:
Nie rozumiem o co Ci chodzi teraz.... Chcesz kupić auto typu caravelle bo jest lepiej wyposazone ,ok .
Ja też gościa troszkę nie rozumiem blink , ale spoko, może coś mu się uda znaleźć w PL . Tu ma ofertę ode mnie :
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/best ... ousPage=lr

Potem sobie porówna rodzyny z PL ....
mk.maniek
Aktywny T4

13
Tematy: 3
Model:
Auto: Imprezobus
Opis: Das beste ist meine Bulli
podziekowal za post: 25 razy
otrzymal podziekowanie: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mk.maniek »

No niezła lalka
hdi
Forumowicz T4

12
Tematy: 2
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: hdi »

A jak to jest jakbym do wersji 9 osobowej wstawił ściankę grodziową, chciałbym oddzielić nazwijmy to szoferkę od przestrzenie bagażnika/osobowej. Co na to polskie przepisy, czy jest to legalne? Od razu zaznaczam że nie mam zamiaru zmieniać z osobowego na ciężarowy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”