Informacje z tabliczki znamionowej DMC 3360kg
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
PawelM
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Informacje z tabliczki znamionowej DMC 3360kg
Witam, posiadam T4 które w niemieckich papierach ma wpisane DMC 3360kg ( był to bankowóz ) Niestety na tabliczce znamionowej w miejscu DMC mam puste pole, poniżej masa całego zestawu 4500kg, następnie mam nacisk na przednią oś ( chyba 1510kg ) a pod spodem powinien być nacisk na tylną oś ( u mnie znowu jest puste pole ) Czy ktoś posiada informacje o masach i naciskach na osie w T4 przy DMC 3360kg ??
-
trempek
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 2002
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Informacje z tabliczki znamionowej DMC 3360kg
Ciesz się, ze masz naklejke z masami, u mnie została zamalowana albo zdarta. Przedni pas powinien byc czarny a u mnie jest bialy.
Wydaje mi sie, ze wyszedł z fabryki bez dmc, bo byl przygotowany pod zabudowe.
Jakas firma zrobiła tylną rame ( Al-ko???) i dala homologacje na np 3360. Wtedy powinna pojawic się obok naklejki tabliczka aluminiowa z okreslonym dmc.
Czy mozna wiedziec co bedziesz woził?
Masz dużo szmalu i potrzebujesz auto? ;-) Czy bedzie to camping albo laweta?
Przerabiałeś rozbebeszanie kabiny z masy blach i wzmocnien?
Wydaje mi sie, ze wyszedł z fabryki bez dmc, bo byl przygotowany pod zabudowe.
Jakas firma zrobiła tylną rame ( Al-ko???) i dala homologacje na np 3360. Wtedy powinna pojawic się obok naklejki tabliczka aluminiowa z okreslonym dmc.
Czy mozna wiedziec co bedziesz woził?
Masz dużo szmalu i potrzebujesz auto? ;-) Czy bedzie to camping albo laweta?
Przerabiałeś rozbebeszanie kabiny z masy blach i wzmocnien?
-
PawelM
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Auto będzie jeździło jako laweta, a temat kabiny już opanowany ;)
-
trempek
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 2002
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Witam, czy opiszesz jak wygladal proces przerobki ? Jakies zdjecia?
Trzeba kupic scianę tylną drzwi lewe i prawe i wszystkie szyby, korby do podnosników szyb, plastikowe boczki drzwiowe,chyba stopnie plastikowe, słupki plastikowe na przód,podsufitke.
Wywalić ze srodka fotele i przedki kokpic aby wyciąć stalowe blachy, są one przyspawane do kabiny??
W dachu jest zwykle wentylator, po nim zostaje dziura, czy go zostawiłes?
Rozumiem ze auto masz z klimą. Jaki przebieg?
Jaka wyszła waga samochodu, jaką uzyskałeś prawdziwą ładowność??
Moze jakies foty na forum zapodasz?
Czy tyle zachodu sie kalkuluje?
Pozdrawiam
Trzeba kupic scianę tylną drzwi lewe i prawe i wszystkie szyby, korby do podnosników szyb, plastikowe boczki drzwiowe,chyba stopnie plastikowe, słupki plastikowe na przód,podsufitke.
Wywalić ze srodka fotele i przedki kokpic aby wyciąć stalowe blachy, są one przyspawane do kabiny??
W dachu jest zwykle wentylator, po nim zostaje dziura, czy go zostawiłes?
Rozumiem ze auto masz z klimą. Jaki przebieg?
Jaka wyszła waga samochodu, jaką uzyskałeś prawdziwą ładowność??
Moze jakies foty na forum zapodasz?
Czy tyle zachodu sie kalkuluje?
Pozdrawiam
-
PawelM
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o przeróbkę wnętrza to wywaliłem wszystko ze środka ( deska fotele itp ) Następnie wycinanie wszystkich blach ( wcale łatwo nie było a tarcze szybko się kończyły ) Później wstawiłem tylną ścianę ze skrzyniowej T4. Jeżeli chodzi o drzwi to wywaliłem w całości i założyłem normalne ponieważ na drzwiach również jest od wewnątrz dodatkowa blacha, szyby są na stałe i oczywiście brak boczków. Przednia szyba wyleciała ( również jest z 3 razy grubsza ) i została założona normalna. Zamiast wentylatora w dachu mam szyberdach wstawiony. Zrobiłem porządek z instalację elektryczną ponieważ jest " kilka kabli więcej " Auto oczywiście z klimą a przebieg prawdę mówiąc już nie pamiętam ( około 150-200tyś ) Zdjęć nie posiadam żadnych. Ogólnie to auto nie jest jeszcze zabudowane więc realnych danych jak waga i ładowność nie znam. Powracając do wnętrza to praktycznie wszystko oprócz deski rozdzielczej idzie z innego auta. Pytanie czy się kalkuluje ?? Dla mnie osobiście ma to sens ale ja auto robię sam i w wolnych chwilach ponieważ na co dzień mam inną T4 na lawecie z tandemem na tyle ;)