Deska rozdzielcza , co to jest , lewa strona deski
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Deska rozdzielcza , co to jest , lewa strona deski
Jak w temacie , co to jest z lewej strony w desce rozdzielczej miekkiej , w twardej tego nie zaobserwowalem , w niektorych miekkich to jest. Wyglada mi to na jakis czujnik chyba ?? Czy to nie jest jakiś czujnik powiązany z klimatronikiem ?? Czujnik nasłonecznienia wnętrza jak w niektórzych Toykach czy coś w tym stylu ??
http://s26.postimg.org/cyse2dift/deska_rozdzielcza_t4_jjjj.jpg
upload an image
upload an image
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Deska rozdzielcza , co to jest , lewa strona deski
sam sobie odpowiedziałeś na własne pytanie <38>Sterciu pisze:Czujnik nasłonecznienia wnętrza
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
hehe... czyli dobrze kombinowalem :D , cos podobnego mam w osobówkach więc tak mi się z tym skojarzylo własnie ze moze to być czujnik naslonecznienia. Zwlaszcza ze mam dwie deski miękkie w ktorych jest to , w jednej tylko taka jakby obudowa a w drugiej chyba caly z gniazdem pod złącze instalacji....
-
vwpitek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: T4 acv
- Opis: Sekcja DOLNO-śląsko-opolska
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
A co tam tak zakrywasz na tej fotce,co? <38>Sterciu pisze:Jak w temacie , co to jest z lewej strony w desce rozdzielczej miekkiej , w twardej tego nie zaobserwowalem , w niektorych miekkich to jest. Wyglada mi to na jakis czujnik chyba ?? Czy to nie jest jakiś czujnik powiązany z klimatronikiem ?? Czujnik nasłonecznienia wnętrza jak w niektórzych Toykach czy coś w tym stylu ??
upload an image
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
A ja to mam ale nie podłączone i klima działa
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
a co ma bez obrazy piernik do wiatraka ???chemik211 pisze:A ja to mam ale nie podłączone i klima działa
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Tak tylko pisze, ale muszę to podłączyć gdyż podobno lepiej w tedy działanotri pisze:a co ma bez obrazy piernik do wiatraka ???chemik211 pisze:A ja to mam ale nie podłączone i klima działa
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Zdjęcie zapozyczone poprostu z netu i jakies bzdury tam pisały :)vwpitek pisze:A co tam tak zakrywasz na tej fotce,co? <38>
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Szukałem i przypadkowo znalazłem co to jest... Teraz jeszcze szukam jak to konkretnie działa... Rozumiem, że automatycznie, ale lubię wiedzieć co ta automatyka robi za mnie?
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
http://www.t4-wiki.de/wiki/Geber_G107_% ... rahlung%29
Po przetłumaczeniu kulejącym tłumaczem google:
Nadawca G107 monitoruje działanie promieni słonecznych na desce rozdzielczej. Stosuje się go do kompensacji skutków promieniowania słonecznego, od temperatury wewnątrz. Na podstawie dostarczonych wartości (intensywności światła do wartości napięcia), Climatronic steruje położeniem zaworu temperatury i prędkości dmuchawy świeżego powietrza.
Jest na nie dystrybutora tylko członu, który jest połączony z Climatronic. Przeciwnie, koder obejmuje urządzenie zbudowane z elektronicznych elementów SMD.Sygnał z fotodiody lub fototranzystor wytwarza się przez wzmacniacz operacyjny (LM2904), zanim jest on przekazywany do sterownika Climatronic.
Nadawca G107 monitoruje działanie promieni słonecznych na desce rozdzielczej. Stosuje się go do kompensacji skutków promieniowania słonecznego, od temperatury wewnątrz. Na podstawie dostarczonych wartości (intensywności światła do wartości napięcia), Climatronic steruje położeniem zaworu temperatury i prędkości dmuchawy świeżego powietrza.
Jest na nie dystrybutora tylko członu, który jest połączony z Climatronic. Przeciwnie, koder obejmuje urządzenie zbudowane z elektronicznych elementów SMD.Sygnał z fotodiody lub fototranzystor wytwarza się przez wzmacniacz operacyjny (LM2904), zanim jest on przekazywany do sterownika Climatronic.
-
SO...T4
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: CARAVELLONG
- Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Jeśli dobrze rozumiem: w zależności od nasłonecznienia Climatronik, zapewne w pozycji "AUTO", steruje tak aby uwzględniać możliwe zmiany temperatury.grzesiex pisze:http://www.t4-wiki.de/wiki/Geber_G107_% ... rahlung%29
Jestem ciut bliżej rozpracowania tego ustrojstwa... Dzięki za podpowiedź.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
czemu tylko ciut bliżej, banalna sprawa czym intensywniejsze nasłonecznienie działające na czujnik tym mocniej chłodzi climatronic, przy tym samym odczycie z czujnika temperatury zew. i wew.SO...T4 pisze:Jestem ciut bliżej rozpracowania tego ustrojstwa