Problem z przeciekaniem karoserii

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Leszek57
Początkujący T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 5
Model:
Auto: VW T4
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Problem z przeciekaniem karoserii

Nieprzeczytany post autor: Leszek57 »

Witam ciepło wszystkich forumowiczów ! <smile>
Obecnie w niedawno nabytej T4 Multivan '99, zauważyłem zbierającą się po opadach deszczu wodę pod poszyciem dywanowym pasażera oraz kierowcy do tego stopnia, że wykładzina nasiąka jak gąbka !
Dzisiaj kiedy przestało padać odchyliłem wykładzinę od strony pasażera i okazało się, że jest tam woda która jakby spływała pod warstwą wyciszającą od przedziału silnikowego a potem pod wykładziną i zbierała się na płaszczyźnie podłogi.
Czyżby to woda spływająca z szyb na podszybie dostawała się otworami, które chyba powinny służyć do jej odprowadzania ? Czyż nie ?
W mojej poprzedniej Caravelce nic takiego się nie działo !
Bardzo Was proszę o porady i sugestie w celu rozwiązania tego niewątpliwie dokuczliwego problemu !!!
tommly
Specjalista T4

15
Tematy: 21
Model:
Auto: chwilowy brak T4
Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
podziekowal za post: 30 razy
otrzymal podziekowanie: 36 razy
Kontakt:

Re: Problem z przeciekaniem karoserii

Nieprzeczytany post autor: tommly »

Leszek57 pisze:
Witam ciepło wszystkich forumowiczów ! <smile>
Obecnie w niedawno nabytej T4 Multivan '99, zauważyłem zbierającą się po opadach deszczu wodę pod poszyciem dywanowym pasażera oraz kierowcy do tego stopnia, że wykładzina nasiąka jak gąbka !
Dzisiaj kiedy przestało padać odchyliłem wykładzinę od strony pasażera i okazało się, że jest tam woda która jakby spływała pod warstwą wyciszającą od przedziału silnikowego a potem pod wykładziną i zbierała się na płaszczyźnie podłogi.
Czyżby to woda spływająca z szyb na podszybie dostawała się otworami, które chyba powinny służyć do jej odprowadzania ? Czyż nie ?
W mojej poprzedniej Caravelce nic takiego się nie działo !
Bardzo Was proszę o porady i sugestie w celu rozwiązania tego niewątpliwie dokuczliwego problemu !!!
Musisz wyciąć szybę i wkleić od nowa, na pewno cieknie gdzieś z podszybia, przy okazji uzupełnisz też ranty <38>
Leszek57
Początkujący T4

15
Tematy: 5
Model:
Auto: VW T4
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Leszek57 »

Witam !
Dzisiaj podjechałem do firmy wstawiającej szyby samochodowe i gościu obejrzał przednią szybę i powiedział, że szyba jakby przeciekała to tylko od góry i od wewnętrznej strony byłoby znać jakieś strużki czy coś. Powiedział że problemu trzeba szukać gdzieś indziej, sugerował sprawdzić koło filtra kabinowego lub koło nagrzewnicy pod podszybiem !
Sam już nie wiem co o tym sądzić. Czyżby gdzieś był zapchany otwór odpływowy etc... ?
Co Wy na to ?
staszek
Znawca T4

15
Tematy: 20
Model:
Auto: T 4
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 20 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: staszek »

Leszek57 pisze:
Witam !
Dzisiaj podjechałem do firmy wstawiającej szyby samochodowe i gościu obejrzał przednią szybę i powiedział, że szyba jakby przeciekała to tylko od góry i od wewnętrznej strony byłoby znać jakieś strużki czy coś. Powiedział że problemu trzeba szukać gdzieś indziej, sugerował sprawdzić koło filtra kabinowego lub koło nagrzewnicy pod podszybiem !
Sam już nie wiem co o tym sądzić. Czyżby gdzieś był zapchany otwór odpływowy etc... ?
Co Wy na to ?
To pojedź do innego gościa u mnie wszystko wyglądało ok a ciekło z pod szyby odkleiła się góra i prawy bok szyby sam ją podkleiłem i jest ok , co do śladów to nie miałem ani jednego zacieku czy czegoś po wodzie która spływała chyba że nie zauważyłem .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”