Więc tak.
Wszystko działało pięknie i bez problemu aż jak zwykle gdy jedzie gdzieś moja żona zwariowały dmuchawy od ogrzewania. Raz sobie działają a raz nie.
Przy włączonym webasto nie zaskoczy w ogóle ani z przodu jak i z tyłu. Jak je wyłącza i włącza zapłon to czasem się włączają. Nie działają obie, nie ma tak że tylko jedna.
Doczytałem na forum że przekaźnik 18 x coś tam może tak robić. Zmieniłem na inny i dalej czary mary.
Webasto działa normalnie grzeje, wygasza się załącza pompę i powinien załączyć się nawiew a tu cisza.
To samo jest jak odpali się auto nawiew nie działa. Teraz gdy szyby parują ani rusz bez tego.
Kolega mi mówił że gdzieś jest sterownik od dmuchaw.
Nie wiedziałem gdzie mam to pisać, tu czy elektryka.
Raz działają raz nie, dmuchawy, nawiew.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tysszek
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Raz działają raz nie, dmuchawy, nawiew.
Więc po dogłębnej analizie nawiew nie działa tylko przy webasto. Nawet jak uruchomie auto i włączę webasto nawiew od razu się wyłącza. Jak je wyłącze od razu działa normalnie.
Dziwne bo nic nie grzebałem a wcześniej działało. Nie wiem nawet gdzie szukać przyczyny.
Dziwne bo nic nie grzebałem a wcześniej działało. Nie wiem nawet gdzie szukać przyczyny.
-
dabyr
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4 westfalia
- Kontakt:
Witam
Jestem na tym forum nowy (nie widzę działu powitania)
W moim samochodzie winę za taką sytuację (nawiew działał kiedy chciał) ponosił bezpiecznik a raczej brak styku na bezpieczniku.
Darek
W moim samochodzie winę za taką sytuację (nawiew działał kiedy chciał) ponosił bezpiecznik a raczej brak styku na bezpieczniku.
Darek
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Witaj, taki temat na forum jest: http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... &start=760dabyr pisze:Witam
Darek
zaznaczam jednak, że wystarczy zawrzeć słowo powitania w swoim pierwszym poście na forum, co jak widać miało miejsce.