Problem sterownika klimatronika

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
siwy0482

Last active: -

Problem sterownika klimatronika

Nieprzeczytany post autor: siwy0482 »

Witam ! Jestem posiadaczem vw t4 caravella 1999 2.5 tdi 111kw klimatronic z niebieskim wyświetlaczem ,dwustrefowy z którym mam problem.
Otóż na dworze zimno, włączam ogrzewanie i ustawiam 22st. wszystko działa bez za rzutów. Po przejechaniu ok 20km nagle przód zaczyna dmuchać zimnym powietrzem tył bez zmian.
Podbijam o kolejne dwa stopnie i przez minutę lub dwie dmucha cieplejszym powietrzem po czym znowu zimnym.
Dodam jeszcze , że po wyciągnięciu sterownika z jego komory pod radiem i powieszeniem jego na własnych przewodach panelem do dołu
wszystko się naprawia i zaczyna prawidłowo działać. Wiatraczek , który jest w sterowniku też pracuje.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje!!!
barti87
Aktywny T4

Answers: 0
15
Tematy: 17
Model:
Auto: VW
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 6 razy
Kontakt:

Re: Problem sterownika klimatronika

Nieprzeczytany post autor: barti87 »

spróbuj przedmuchać cały panel z kurzu , słyszałem już o takich problemach kolega miał tak w busie i ponoć pomogła wymiana czujnika temperatury zewnętrznej ... jeśli ci to nie pomoże to daj znać jeszcze sie dokładnie dopytam
chemik211
Ikona forum

Answers: 0
16
Tematy: 57
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Re: Problem sterownika klimatronika

Nieprzeczytany post autor: chemik211 »

A masz navi nad panelem bo jeśli tak to ona tak grzeje że panel troszku wariuje przy czym to normalne ze jak się nagrzeje to z kratek zaczyna zimniejsze wiać gdyż ma byc zadana temperatura
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”