Caravelle by Maniek
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Last active: -
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Re: Caravelle by Maniek
To taki pomarańczowy jest czy tylko na zdjęciu tak wygląda?\
No i chyba dość mocno to świeci.
W zupełnej ciemności to chyba wali po oczach? Czy nie?
No i chyba dość mocno to świeci.
W zupełnej ciemności to chyba wali po oczach? Czy nie?
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Imprezobus
- Opis: Das beste ist meine Bulli
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
W rzeczywistości jest czerwone tylko moje sprzęty do robienia fotek cierpią na daltonizm,hihi właśnie nie świeci mocno ,chyba lampa z aparatu tak odbija bo sporo słabiej świeci niż jak porównywałem z diodą,raczej nie wali po oczach, nie wiem jak jechałem to ta od pasażera mnie nie oślepiła a ta od kierownika? nie wiem musiał bym usiąść na podłodze żebym miał ją na wysokości oczu,chciałem tą szybkę schować ale żeby ją zamontować na górze albo w tym miejscu co ty diodę to jest za wielka,pojeżdżę tak i zobaczę jak coś to jeszcze na żarówkę mogę założyć termo kurczke czerwoną i będzie ciemniej,zobaczymy co w praniu wyjdzie
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
I -60mm zaaplikowane pozostało czekać na amorki
http://img845.imageshack.us/img845/6821/p6m7.jpg
Podnośnik uniwersalny:
http://img707.imageshack.us/img707/1359/dlz2.jpg
Ci co pisali że schodzi z tymi tulejkami 10min <36> ,dzięki nim zaczynam wierzyć w św.Mikołaja wymieniłem tylko jedną gumkę i się poddałem
http://img51.imageshack.us/img51/3742/6f5b.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/6821/p6m7.jpg
Podnośnik uniwersalny:
http://img707.imageshack.us/img707/1359/dlz2.jpg
Ci co pisali że schodzi z tymi tulejkami 10min <36> ,dzięki nim zaczynam wierzyć w św.Mikołaja wymieniłem tylko jedną gumkę i się poddałem
http://img51.imageshack.us/img51/3742/6f5b.jpg
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Scyzoryk skończony obyło się bez dorabiania grota.
http://img59.imageshack.us/img59/8568/wogx.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/7660/azw7.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/8568/wogx.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/7660/azw7.jpg
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Tak czytam i czytam - mój temat VW T4 Kraków stoi w miejscu a tu takie rzeczy się dzieją. Jedziesz z koksem kolego.
http://img585.imageshack.us/img585/6972/svli.jpg
a tym kolego chcesz powiedzieć, że czekasz na nakładki w skórze ???? <38>
Dzisiaj przyjechał komplet uchwytów czarnych o czym Ci wspominałem w dziale z robótkami w skórze, już obite podbitką i skóra przymierzona. Będzie jazda bo tyci za krótki szew gościu zrobił ale mam nadzieję że jak się naciągnie to będzie git. Ale to wyjdzie przy klejeniu bo inaczej nie ma tego jak sprawdzić. Bądź co bądź - damy radę - będzie piknie <vw>
Dzisiaj przyjechał komplet uchwytów czarnych o czym Ci wspominałem w dziale z robótkami w skórze, już obite podbitką i skóra przymierzona. Będzie jazda bo tyci za krótki szew gościu zrobił ale mam nadzieję że jak się naciągnie to będzie git. Ale to wyjdzie przy klejeniu bo inaczej nie ma tego jak sprawdzić. Bądź co bądź - damy radę - będzie piknie <vw>
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
E tam, tak se dłubię w wolnych chwilach,z motorami jak byś zobaczył to dopiero jadę z koksem.notri pisze:Tak czytam i czytam - mój temat VW T4 Kraków stoi w miejscu a tu takie rzeczy się dzieją. Jedziesz z koksem kolego.
A więc zamówiłem opony zimowe na alusy 16" z indeksem 102 wreszcie pozbędę się stalówek, na stalowych kołach nawet nie mam ochoty auta myć , zamontowane będą w Wigilię w Polsce i jak dobrze pójdzie to w styczniu będzie radio, navi i inne pierdoły w jednym czyli 2 Din,jutro jadę zmienić szybę czołową a w sobotę biorę się za suba i mam nadzieję że jutro dotrze separator do drugiego aku.
-
dariuspolo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
bo żeby zamontować stację multimedialną typu 2DIN musisz mieć wzmocnienie deski pod tego typu sprzęt. Było to omawiane w dziale audio. Można próbować samodzielnej przeróbki ale osobiście nie widziałem jak to po przeróbce wygląda
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
notri pisze:bo żeby zamontować stację multimedialną typu 2DIN musisz mieć wzmocnienie deski pod tego typu sprzęt. Było to omawiane w dziale audio. Można próbować samodzielnej przeróbki ale osobiście nie widziałem jak to po przeróbce wygląda
To zobaczysz w styczniu <53> zrezygnuje z dwóch kratek nawiewu,na środku kokpitu jedna podświetlana od A6 mi wystarczy <18>
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem jak? że monitor centralnie a kratki, nawiewy ,dwa po bokach???notri pisze:to pojedź o krok dalej i zrób tak jak w audi a8 d3 <53>
O takiej navi myślałem:
http://www.ebay.de/itm/NavGear-StreetMa ... 1e8417ea18
-
dariuspolo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Opis: Sekcja Dolnośląsko-Opolska
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 24 razy
- Kontakt:
Jaka nawi 2din masz To obojetne, Problem w tym ze Po twoim radiem przebiega rama wzmacniajaca czytaj ratujaca zycie. Byly dwie wersje ramy Dla aut opuszczajacych fabryke z 1din lub 2din.
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
400 zł nie dam na pewno za belkę,jak do wiosny nic nie znajdę w normalnych pieniądzach to przerobię swoją i tak dechę wyciągał będę do malowaniadariuspolo pisze:Jaka nawi 2din masz To obojetne, Problem w tym ze Po twoim radiem przebiega rama wzmacniajaca czytaj ratujaca zycie. Byly dwie wersje ramy Dla aut opuszczajacych fabryke z 1din lub 2din.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
tak jak mówiłem i kolega powyżej - musisz mieć wzmocnienie pod 2 din lub przerobić swoją na dwa din. Do przerobki to popytaj kto ma takie coś i niech ci do milimetra wymiary poda.mk.maniek pisze:400 zł nie dam na pewno za belkę,jak do wiosny nic nie znajdę w normalnych pieniądzach to przerobię swoją i tak dechę wyciągał będę do malowaniadariuspolo pisze:Jaka nawi 2din masz To obojetne, Problem w tym ze Po twoim radiem przebiega rama wzmacniajaca czytaj ratujaca zycie. Byly dwie wersje ramy Dla aut opuszczajacych fabryke z 1din lub 2din.
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Tu masz taką w bardziej normalnych pieniądzach i przesyłka gratis tylko pewnie nie za granice:mk.maniek pisze:400 zł nie dam na pewno za belkę,jak do wiosny nic nie znajdę w normalnych pieniądzach to przerobię swoją i tak dechę wyciągał będę do malowaniadariuspolo pisze:Jaka nawi 2din masz To obojetne, Problem w tym ze Po twoim radiem przebiega rama wzmacniajaca czytaj ratujaca zycie. Byly dwie wersje ramy Dla aut opuszczajacych fabryke z 1din lub 2din.
http://allegro.pl/balka-wzmocnienie-pod ... 36339.html
Taniej raczej nie trafisz.
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Chyba na razie dam spokój z tym, bo to grubsza robota,trzeba od razu klimę skompletować, żeby było po bożemu jak to niektórzy twierdzą, bo co zrobię z panelem sterowania ogrzewaniem,planowałem dać 2 Din do góry zamiast dwóch kratek nawiewu ale to podobno wiocha <53> więc zacznę robotę jak skompletuję klimę <szok> chyba żona karze mi się wyprowadzić do busa <32>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ale do klimy manuala jak i zwykłego ogrzewania są ramki pojedyńcze czyli bez schowka dzięki którym montujesz radio 2 din
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Sprawa się komplikuje przy 2 nagrzewnicy i/lub nawiewach w podsufitce :-)notri pisze:ale do klimy manuala jak i zwykłego ogrzewania są ramki pojedyńcze czyli bez schowka dzięki którym montujesz radio 2 din
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czyli jakie propozycje? jak byście to zrobili? klima fajna sprawa <18>Probe041 pisze:Sprawa się komplikuje przy 2 nagrzewnicy i/lub nawiewach w podsufitce :-)notri pisze:ale do klimy manuala jak i zwykłego ogrzewania są ramki pojedyńcze czyli bez schowka dzięki którym montujesz radio 2 din
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Mk.maniek też zastanawiałem się nad belką 2din bo moja była lekko wygięta ale odpuściłem temat bo belki raz ze drogie a druga sytuacja że ori.navi jest kiepska chyba że ktoś ma mądre mapki . zostawiłem ori.belkę i navi standard 4.3 z sakiem na szybkę. <38> Poza tym multimedia fajna sprawa tyle że jadąc 1-2 tyś km.jednym ciągiem to nie masz ani czasu ani ochoty zerkać na radio i się nim "bawić"(przynajmniej ja tak mam) tylko skupiasz się na jezdzie ,osobiście lubię jezdzić nocą ale jak mam dyskotekę przed oczami to szlag mnie trafia i oczy się meczą mając takie "TV' przed sobą.
W twoim przypadku fajnie wybrałeś podwieszany monitorek dla pasażerów i to jest rozwiązanie a nad klimą nie ma się co zastanawiać tylko kompletować!! <01>
Powodzenia w modach!!
Pzdr!
W twoim przypadku fajnie wybrałeś podwieszany monitorek dla pasażerów i to jest rozwiązanie a nad klimą nie ma się co zastanawiać tylko kompletować!! <01>
Powodzenia w modach!!
Pzdr!
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dodam swoje zdanie.
Z racji tego że ja akurat parkuje pod blokiem nie widziałbym dla siebie opcji montażu stacji 2DIN no chyba że ze ściągnym panelem. Takowe są ale sprawa droga. Są m-ki Kenwood ale o ile dobrze pamiętam zaczynamy od 1500 zł.
Na Twoim miejscu wolałbym tą kasę włożyć w climatronic a pozostałość z kasy zakupić dobre radio, głośniki, suba, wzmacniacz typu Alpine z serii V i auto wygłuszyć - będziesz bardziej zadowolony
Z racji tego że ja akurat parkuje pod blokiem nie widziałbym dla siebie opcji montażu stacji 2DIN no chyba że ze ściągnym panelem. Takowe są ale sprawa droga. Są m-ki Kenwood ale o ile dobrze pamiętam zaczynamy od 1500 zł.
Na Twoim miejscu wolałbym tą kasę włożyć w climatronic a pozostałość z kasy zakupić dobre radio, głośniki, suba, wzmacniacz typu Alpine z serii V i auto wygłuszyć - będziesz bardziej zadowolony
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
To ty chyba na Nowej Hucie mieszkasz? <38> Climatron będzie,już postanowione co dzień przeglądam e-baya w poszukiwaniu okazji,gorzej będzie z montażem trzeba będzie znaleźć jakiś warsztat w Polsce,bo tu mi nie zamontują używek dziady jedne,jeśli ktoś jest obeznany w klimie i na przykład wie co może pasować od innych aut osobowych typu audi,vw to proszę o info bo mam dostęp nieraz do rozbitych.notri pisze:Dodam swoje zdanie.
Notri jeśli chodzi o radio to chciałem mieć wszystko w jednym,nienawidzę jak jakieś kable wiszą np od navi i tak już kupiłem dodatkowe gniazdo i zamontowałem pod skrzynką z bezpiecznikami,a kabel od navi idzie pod kokpitem i wychodzi prosto do nawi w lewym rogu,nie wiem też jak się sprawują nawigacje w tych 2 din jak grają jedno jak oglądałem to miało moc 4 x 25 to masakra jakaś by była chyba,zobaczymy co wyjdzie z tego jak skompletuje klimę
na razie szyba wymieniona,założone owiewki szyb bocznych i kończę subwoofer jutro podepnę drugie aku i odpalam wzmacniacz i dvd,jeszcze mam do wymiany antenę nabyłem elektrycznie wysuwaną ale to chyba w Polsce zamontuję bo już tylko tydzień został a trzeba się pakować powoli
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie na tylko w <england> się mówi. Mieszkam na granicy z hutą co nie zmienia faktu że kradną nawet w nowym jorku. Skończysz klimę, będziesz wiedział ile kasy Ci zostało i będziesz wiedział na czym stoisz.mk.maniek pisze:To ty chyba na Nowej Hucie mieszkasz? <38>
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
A przepraszam,nie wiedziałem.notri pisze:Nie na tylko w <england> się mówi. Mieszkam na granicy z hutą co nie zmienia faktu że kradną nawet w nowym jorku.mk.maniek pisze:To ty chyba na Nowej Hucie mieszkasz? <38>
Zapomniałem jeszcze dodać że zakupiłem czujniki parkowania <38>
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
W Hucie i to Nowej to ja mieszkam :D
A co do złodziejstwa to wszędzie jest, a u nas coraz mniej.
Maniek, jedziesz z tematem tak ostro, że chwilami myślę, że nic innego nie robisz tylko koło teczki grzebiesz ;)
A co do złodziejstwa to wszędzie jest, a u nas coraz mniej.
Maniek, jedziesz z tematem tak ostro, że chwilami myślę, że nic innego nie robisz tylko koło teczki grzebiesz ;)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
mogłeś nie wiedzieć więc nie ma za co przepraszać. W poniedziałek Skórka jedzie do nowego obszycia, potem szybko odbiór i robota co bym zdążył. Jutro jak Cyklon dopomoże będzie ręczny do obicia więc też na dniach, a skórka na ręczny już jest
-
mk.maniek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Hmmm żona już nie jeździ moją teczka co dzień do pracy, bo jeździ z sąsiadką więc jak były te wielkie śnieżyce to mój busik zimował na firmie, w temp.21 stopni <38> a ducato firmowe na dworze <śmiech> , a prace mam taką że czasami zapierdziel że masakra, a czasami chodzę i szukam sobie zajęcia więc jak teczka stała na firmie to zajęcie miałem <15>
Notri to super postaram się w piątek urwać jak najszybciej ale i tak z dzieckiem to ze 12h z postojami muszę jechać, num do Ciebie mam to będę dzwonił wcześniej,co do miejsca to pasował by ci ten cpn co koło niego jest jakieś lotnisko chyba wojskowe ten przy wylotówce na Sandomierz?? tam jest myjka ręczna i jakaś budka z hamburgerami chyba.
Notri to super postaram się w piątek urwać jak najszybciej ale i tak z dzieckiem to ze 12h z postojami muszę jechać, num do Ciebie mam to będę dzwonił wcześniej,co do miejsca to pasował by ci ten cpn co koło niego jest jakieś lotnisko chyba wojskowe ten przy wylotówce na Sandomierz?? tam jest myjka ręczna i jakaś budka z hamburgerami chyba.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Maniek czy Ty może szukałeś naklejek "DŻENEREJSZYN" <38> ?
Bo mam komplet takowych na zbyciu (3 sztuki: 2 na boki i 1 na maskę).
Bo mam komplet takowych na zbyciu (3 sztuki: 2 na boki i 1 na maskę).