Co to za wtyczka?

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Renowator
Forumowicz T4

Answers: 0
10
Last active: -
Tematy: 27
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Co to za wtyczka?

Nieprzeczytany post autor: Renowator »

Witam
Trafiłem na taki luźny kabel z wtyczką jak na zdjęciu. Czy ktoś wie od czego to jest? W aucie jest nie działąjąca klima, webasto, może to od tego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
De'D
Aktywny T4

14
Tematy: 9
Model:
Auto: Caravelle AT
Opis: bigger is better
podziekowal za post: 16 razy
otrzymal podziekowanie: 17 razy
Kontakt:

Re: Co to za wtyczka?

Nieprzeczytany post autor: De'D »

to jest główny kabel sterujący hydrauliką skrzyni automatycznej. może miałeś kiedyś automat..
powinien przechodzić po lewej stronie ściany grodziowej za aku, dalej połączony bezpośrednio z komputerem skrzyni, poszukaj czy masz komputer pod skrzynką bezpieczników - pod wygłuszeniem po lewej stronie ---> http://t4-wiki.de/wiki/Steuerger%C3%A4t ... etriebe%29
Renowator
Forumowicz T4

10
Tematy: 27
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Re: Co to za wtyczka?

Nieprzeczytany post autor: Renowator »

Próbowałem reanimować pierwszy bieg wentylatorów, wypiąłem kable żeby dla wygody wyciągnąć wiązkę. Niestety po złożeniu wszystkiego do kupy została mi jedna wtyczka do wpięcia i zastanawiam się do czego powinna być wpięta? Nie kojarzę skąd ją odczepiłem i za cholery nie mogę namierzyć wolnego wtyku. Czy ktoś może mi pomóc? Kabel (dwie żyły) wychodzi z wiązki, która idzie dalej do jakiegoś czujnika przy aluminiowej rurce od klimatyzacji. Niestety wtyczka jest chyba istotna bo nie chce mi odpalić złomek. Kręci, iskra jest ale nie chce zagadać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”